نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون

نویسدندگی انواع مقاله های مختلف

من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون باید مورد توجه سازندگان و نیروهای کار قرار بگیرد تا پی ریزی درست و اصولی انجام شود.

فونداسیون یا شالوده، پایین ترین عضو یک ساختمان است که بار سازه توسط آن به زمین انتقال پیدا می کند. مقاومت فونداسیون به ایستایی و مقاومت ساختمان بستگی دارد. وظایف فونداسیون شامل ممانعت از نشست ساختمان، یکسان بودن نشست احتمالی، ممانعت از ریزش ساختمان در اثر بار وارده به سازه، ممانعت از واژگونی سازه در صورت وارد شدن نیروی جانبی و ... می باشد. بنابراین فونداسیون، نقش مهمی در استحکام و دوام سازه دارد. لذا باید بتن ریزی آن به درستی انجام شود.

4 مرحله اصلی بتن ریزی پی ساختمان

قبل از بیان نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون با مراحل بتن ریزی آشنا می شویم. بتن ریزی در چندین مرحله شامل آرماتوربندی، قالب بندی، ریختن بتن و متراکم سازی انجام می شود.

نخست آرماتورها بر اساس تعداد طبقات در کف سازه پیاده سازی می شوند. در اجرای آرماتورها باید به تعداد آرماتورهای طولی موردنیاز، تعداد خاموت ها و سنجاق ها، میزان اورلب، میزان خم انتهایی در خاموت ها، سایز و تعداد و موقعیت اجرای آرماتورهای تقویتی و کاستن میزان کاور بتن از میزان خاموت ها و میلگردهای طولی توجه نمود.

در قالب بندی باید پیرامون آرماتورها قالب هایی گذاشته شود تا بتن را داخل قالب بریزند. قالب بندی در بتن ریزی فونداسیون با استفاده از متریالی مانند آجر چینی، قالب های چوبی، قالب مدولار فلزی و ... انجام می شود.

بتن ریزی فونداسیون، مرحله اصلی کار است. با رعایت نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون باید پس از اجرای آرماتور و قالب بندی به سراغ ریختن بتن رفت. بتن توسط پمپاژ کردن داخل قالب ها به صورت پیوسته و در یک لحظه ریخته می شود. بتن ریزی اصلاً نباید با گسستگی همراه باشد.

متراکم سازی در بتن ریزی: در این مرحله، باید با استفاده از ابزارهای مشخص به هواگیری و متراکم سازی اقدام نمود. همزمان با ریختن بتن به محل پی، هوا وارد آنها می شود و مشکلاتی را ایجاد می کند. بنابراین باید از ویبراتور برای متراکم سازی بتن و دفع هوای داخل آنها استفاده نمود.

بررسی نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون

  • اگر بتن آماده است باید سریعاً بازگیری و تخلیه شود و این کار بیشتر از یک ساعت زمان نبرد.
  • در زمان خارج کردن بتن باید به اسلامپ بتن دقت شود و اجازه ورود آب به ترکیب بتن داده نشود.
  • در زمان بتن ریزی باید کار را در یک مرحله تمام کرد.
  • در ابتدای بتن ریزی باید شیره سیمان را برای راه اندازی پمپ به کار برد. شیره بتن نباید داخل قالب ها خالی شود.
  • در زمان بتن ریزی با التفات به نوع سیمان و سنگ دانه های بتن، بایستی مطابقت آن با بتن درست شده، کنترل گردد.
  • یکی از نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون این است که در لایه های سی سانتی متری، ویبره شدن بتن انجام شود به گونه ای که به تراکم ایده آل برسد و دانه بندی این دچار اختلال نشود.
  • پی ریزی نباید پیش از رسیدن به مقاومت طرح، اعمال شود.
  • تمامی مشخصات و اطلاعات مربوط به بتن ریزی بایستی در قسمت خاصی نگهداری شود تا در زمان نیاز به کار گرفته شود.

اهمیت بررسی زمین موردنظر برای اجرای فونداسیون

شناخت زمینی که قرار است بتن ریزی فونداسیون در آنجا صورت بگیرد، اهمیت زیادی دارد. با توجه به نکات مهم در بتن ریزی فونداسیون باید به بررسی زمین اقدام نمود و سپس اقدام لازم را انجام داد. وضعیت توپوگرافی زمین، عوارض طبیعی و مصنوعی زمین، موقعیت آب و هوایی زمین، نوع متریال، نوع سازه های مجاور، شرایط فرهنگی و اقتصادی منطقه و ... باید مورد بررسی قرار بگیرد و سپس اجرای فونداسیون انجام شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.